Julstjärnor, stress och fru vintage finkaffe.

4BB8EF68-093F-435B-971A-605DE55C0EAD.jpeg

Precis som alla andra högtider så är julen en tid där känslorna skiftar mellan olika människor. Endel älskar allt pyssel och fix. Det bakas, viks stjärnor och pyntas i varenda hörn. Granen står grön och grann i stugan, redan till första advent, och tipsen på vackra paketinslagningar faller som den snö vi alla längtar efter.

Andra blir stressade av bara tanken på att December och julen är i antågande. Man får näst intill ångest av alla bilder i sociala medier. Den ena mer idyllisk än den andra, med rosiga barnkinder och perfekta pepparkaksbak.

479F91F4-9BD6-43C5-BF06-2A8762980ACD.jpeg

Jag hörde till den sistnämnda skaran förr. Jag är i grunden ingen som gillar julpynt särskilt mycket. Under många år gjorde jag julstök och pyssel med barnen, för deras skull. Njutningen var deras lycka och förväntan. Men själva julpysslet, det är inget jag saknar:)

För några år sedan sänkte vi jul-kraven rejält. Vi skippade julklapparna helt, till oss vuxna, och kör istället julklapps-leken. Till julmiddagen har vi knytis och har dragit ned på kraven även där. Vi gör det vi tkr om i lagom dos.

Samma när det kommer till pynt och pyssel. För mig räcker det långt med Hyacinter och Amaryllis. Och en massa tända ljus såklart. Bästa stämningshöjaren! I år har jag även återupptäckt Julstjärnan. Den har jag fnyst åt i alla år. Men nu….är det åldern som gör att jag plötsligt tkr att de är vackra…?

6DF3E1F1-6721-4DB7-BE75-6A05C4D09F55.jpeg

Jag tycker allt att de pryder hallfönstren ganska fint i sina bruna papperspåsar. Jag kom ju på, när jag kom hem med 8 nyinköpta Julstjärnor idag, att jag inte hade några passande krukor. Så jag vek ned några små bruna påsar och stoppade dem i så länge. Inte så praktiskt när man skall vattna. Men jag går efter min vanliga devis; hellre snyggt än praktiskt.

De passar dessutom perfekt i färg med några av alla papperstjärnor som jag vikt. Ja, lite pyssel blev det även i år. Bara det går snabbt och lätt att göra så;)

3DD55622-D8BF-413A-8619-6189EED8B80D.jpeg
D56EDD82-EB82-4B39-8AD9-678C28E2FF2B.jpeg

Idag har jag även provat lite olika dukningar. Jag har ju, som ni vet, guldmedalj i just det. ÄLSKAR att trixa fram och tillbaka med olika porslin och linneservetter. Ännu roligare när dagens mål var att dukningen även skulle matcha mina kaffepåsar.

Jag märkte bla att servetterna från FGL Store passade perfekt. Både med pappers-stjärnor, kaffepåsar och mina favoritkoppar från Paula Lundberg. Både koppar och kaffe får du förresten som premie, om du blir månadsgivare hos Läkarmissionen. Kolla in här

3BFF173D-85FD-43BD-860B-81FBAED9CF9D.jpeg

Jag tycker att servetterna, som du hittar här , passar perfekt till jul. Åtminstone hemma hos mig, med mina färgval.:) Tänker att mönstret påminner lite om änglar. Dessutom är de på rea just nu! Tror minsann att jag själv skall kila in och köpa några fler…..

Dagens slutsats: Låt oss hjälpas åt att njuta av den här tiden på året. Det handlar ju trots allt främst om en tid som inbjuder till att umgås. Mysa tillsammans där tända ljus och en kopp finkaffe kan vara det enda som krävs.

Sluta stressa över allt som alla andra tycks hinna med.

Inse att vi är olika.

Prioriterar olika.

Gillar olika.

Men kanske främst, befinner oss i olika säsonger.

Hinner olika.

Fint så!