SoLrosor och insikter….

IMG_0830.jpeg

Konstaterar att jag kommit till flera nya insikter den här sommaren. Både stora och små. Till de sistnämnda kan väl räknas att jag insett att jag älskar Solrosor. Jamen visst är det en glad blomma. Som små solar som dröjer sig kvar, när de flesta andra blommor i trädgården går ner för räkning inför hösten.

IMG_0827.jpeg

Jag har även insett att jag har väldigt många Pellisar att husera i vinter. Tänkte kanske inte riktigt på det när jag utökade mitt härliga, färgglada gäng med flera nya sorter i våras…..

Nåja. Det får väl ändå ses som ett litet problem i världsaltet.

IMG_1690.jpeg

En tredje är hur glad jag är över att vi köpte höns igen. De ger så väldigt mycket vardagstrivsel här på gården. Älskar min lilla morgonrutin när jag släpper ut dem i trädgården, fyller på färskt vatten i den gamla Kockums-baljan och småpratar med dem medan jag kastar brödsmulor eller frön till frukost.

IMG_0829.jpeg

En fjärde insikt är att jag trivs väldigt bra i grönt. Inte minst i den perfekta nyansen på storskjortan/klänningen från KLco,

IMG_1685.jpeg

Jag har såklart väldigt många fler, men min femte, och sista insikt för idag, är att Läkarmissionens månadsgivare håller på att dö ut. Ja, du hörde rätt.

Här kan du lyssna på när marknadschefen, Hanna Rosell från Läkarmissionen, pratar om just det i min podd.

Faktum är att medelåldern på Läkarmissionens månadsgivare är så hög, att antalet minskar stadigt, pga att givarna dör ut helt enkelt.

Detta gör mig frustrerad. Jag vill tro att vi, generationer efter, också vill leva utgivande och göra gott. Jag tänker att många pensionärer lever på väldigt liten pension. Om de kan vara med och göra skillnad för den som inget har. Då borde väl vi andra också ha råd att bidra?

Har DU en hundralapp, eller mer, över i månaden? Vill du vara med som månadsgivare, och samtidigt få mitt finkaffe, tillsammans med en handgjord keramikmugg som premie? Klicka här

Som Eva Nordenstam säger i samma podd-avsnitt;

Världen hör ändå ihop. Vi vill väl de flesta av oss. Nu är det vi som har pengarna och kan hjälpa, hade det varit omvänt så är jag säker på att dem vi hjälper hade gjort likadant för oss.

Bilderna är tagna av Noah Agemo, till reportaget om mig på Svenska Journalen.