RENOVERING, TAX OCH NOVEMBERMYS……

2E4DE3C0-AD0E-4892-B59D-4CDF3F7998D3.jpeg

3 november och idag har det knappt blivit ljust ute på hela dagen. Blött och mörkt. Perfekt väder när man ändå ligger sjuk. Riktigt mysigt om du frågar mig, som ju gärna ser livet från den ljusa sidan. Vaknade med feber och halsont igår, så jag har sovit mest hela tiden, varvat med att plöja “Husdrömmar i Sicilien”, “Drömmen om ett gods” och liknande hus-renoverar-serier. Varvat med mycket kaffe, såklart, och lite för många mackor med jordnötssmör….. (är det inte lustigt hur snabbt man tappar det hälsosamma mat-tänket, när man ändå inte kan träna. Så är det iaf för mig. När jag är frisk och gör min dagliga träning, är det mkt lättare att äta bra och hälsosamt. Håller du med?)

6269769B-ACDC-4A5A-BBD3-B102FED13A3A.jpeg

Det bästa med november och tiden som ligger framför är väl ändå alla tända ljus. Lugnet. Jag tänker att det är nu vi skall passa på att njuta av dra ner lite på takten och mysa så mycket vi bara kan.

Jag började ju förresten veckan med att fylla år. I måndags, den 1:a november, hade jag varit halvvägs till 100 i ett helt år. Vart tar tiden vägen….

Dagen började med långfrukost och paket tillsammans med maken, döttrarna och mamma. Så mysigt! Sen tog vi med oss svärisarna och drog till Steninge Bruk för en god lunch. Jag gillar verkligen deras stora inomhus-grill och buffén man äter till. Väl värt ett besök! Vi passade även på att kika runt i butikerna. Som sagt, Steninge Bruk är väl värt en utflykt. Det slår mig att jag nog får ta med mig kameran nästa gång och locka med lite bilder från omgivningarna.

Efter lunch och lite shopping, jag köpte bla fina glas (äntligen) och pistagekräm från Gridelli, åkte vi in till stan och hämtade upp Noah hemma i Kransen. Planen var Moderna museet, men det var tydligen stängt på måndagar. Så det fick bli Nordiska istället. Jag hade sett fram emot att se utställningen om NK:s damskrädderi, så det var ju minst lika trevligt.

8CC6CC02-2F6B-49BA-A1EE-5C98C1EE3109.jpeg

Födelsedagen avslutades med att Ida anslöt för middag på Symbios på Söder. Väldigt trevligt, mysigt och gott! Tips!

Sicken lyx att få en heldag med sina favoritmänniskor. Bästa bästa presenten!

F.ö håller vi just på att färdigställa renoveringen av vår hall/glasveranda. Vi var tvungen att riva ut mer än vi tänkt från början, på grund av en vattenskada. Ser fram emot att snart få visa er resultatet. Vi inväntar bara 16 fönster, som skall komma nästa vecka.

samtidigt håller vi äntligen på att måla alla våra golv på nedervåningen i samma kulör. Samt att elementet skall få ett platsbyggt skydd i samma kulör som väggen. Och ja, golvlister skall på plats såklart…..

Önskar dig en fortsatt fin vecka!

PS. Linslusen heter Stina och är vår strävhårig tax-älskling.