njutet i maj!

Jag stämmer högljutt in i kören ”Maj- årets vackraste månad!” Njuter som aldrig förr av alla träd som blommar för fullt och ser till att det alltid finns en doftande bukett på köksbordet. Om någon dag blommar även Syrenbuskarna, som jag har längtat.

Mitt lilla girlband och deras gullige Bob hänger mig i hasorna så fort jag kommer ut i trädgården. Visst är de fina under Häggen. Som en vacker tavla!

För visst är det väl en Hägg?

Har jag sagt att jag älskar mina hönor förresten? De bidrar verkligen med sådan trivsel och glädje i vardagen. Främst i bild Barbra- en Plymouth Rock, Dvärg Kochin-tuppen Bob, bredvid honom Creme Legbar Emmy Lou och den ljusa är vår Rosetta, Hon är störst i kullen och en blandras tror vi. Eller en Spättad Silverudds Grå.

De är så otroligt sällskapliga och nyfikna på allt som händer. Jag hade ett film-team här förra veckan och de höll sig minsann framme. Hamnade på både en och annan bild….

Favoritsysslan just nu är att hänga över mig när jag rensar ogräs. Fattar inte hur de ser alla maskar och kryp som de rafsar fram ur mitt rens….

Inte gör det saken sämre att de lägger världens godaste och vackraste ägg. Varsitt varje dag, så nio stycken bjuder de oss på. 63 på en vecka. De ni!