VILLA VIMMERBY

Idag hade jag egentligen tänkt släppa ett avsnitt 11-kaffe med Mackan, barnen och mig. Redan i augusti försökte vi få till en inspelning om skolstart och mobbning, men då blev Nelly sjuk och jag opererades, så vi fick skjuta på det.

Igår satt vi laddade runt köksbordet, med varsin kopp kaffe i högsta hugg, Mackan, Ellen, Nelly och jag (Noah är i NY på jobb) och skulle göra ett nytt försök, men när jag skulle trycka på play så funkade inte min utrustning plötsligt….. Gah! Så idag blir det att lämna in för lagning. SÅ glad trots allt att det inte hände när jag var i väg på min lilla mini-turnè i oktober….!

Och att jag hade ett 11-kaffe färdigt med denna helt underbara donna, Janna Corneliusson! Jag älskar den här bilden på Janna, hur den liksom ger en liten glimt av hur sprudlande och härlig hon är. I över ett år har jag vetat att jag ville dricka 11-kaffe med henne och hur vi möttes får du höra i podden.

Jag vet inte om det är fler än jag som kan dö av nyfikenhet över hur det ser ut på innergårdarna, i en liten charmig stad som Vimmerby där de gamla timmerhusen ligger på rad? Villa Vimmerby ligger på just en sådan mystisk och helt ljuvlig innergård, så det var en dröm att få kliva in där!

När det första du ser i trädgården är en sandlåda, där man bytt ut plastleksakerna mot byttor, kannor och kakformar i koppar, ja då vet du, att här har någon med en enorm fingertoppskänsla varit i farten.

Det går inte att visa i bilder hur mysigt det är inne i Villa Vimmerby, den måste upplevas. Men jag har ändå valt ut några små teasers, så att du blir sugen. I varenda rum är de blommiga tapeterna och sammetssofforna valda med en sådan precision och känsla. När man kliver in så sänker man axlarna och drar efter andan i samma sekund. Här möts man av ett obeskrivligt lugn och samtidigt blir man helt hänförd av varenda liten detalj.

I podden, som finns där poddar finns, får du veta hur två inbitna stockholmare hamnar i lilla historiska Vimmerby. SÅ inspirerande!

Jag hade sovit över hos mamma i Gamleby, som ligger bara 40 min från Vimmerby, så jag tog med henne på en lite utflykt. Vi båda gick runt och utbrast i kör, “nämen åhhhhh” och “kolla här!!”. En nostalgitripp för mamma med gamla kakburkar i plåt, kaffekoppar på fat och inredning som väcker barndomsminnen.

TACK bästa Janna för gott 11-kaffe med himmelska bakverk från Guldkringlan!

Efter 11-kaffe, och podd-inspelning med Janna, så passade vi på att svänga förbi Astrid Lindgrens barndomshem Nääs mamma och jag. Först åt vi varsin väldigt god sallad i solen på uteserveringen och sedan blev det en liten promenad i trädgården, för att bla titta på…..

….. Astrids barndomshem. Vi hade såklart velat gå in, men då behövde man boka guide först. Alla visningar för dagen var redan slut, så det får bli en annan gång. Vi kan verkligen rekommendera ett besök dit! Så god mat och verkligen en speciell känsla att vandra runt i Astrids fotspår.

Emils snickerboa fanns såklart att kika in i, där man kunde se filmsnuttar och höra berättelser från böckerna. Nu är jag väldigt sugen att åka tillbaka när Astrid Lindgrens Värld har höstmarknad. Får se om jag kan få till det…….

Önskar dig en fin vecka och trevlig lyssning på 11-kaffet med Janna!