SKRIVARLYA OCH SKRIVKRAMP

Godmorgon!

Nu är det bara några dagar kvar tills jag får hem en hel pall med min rykande färska bok och jag tänkte jag skulle passa på att visa min skrivarhörna. Här, med utsikt över åkrar och ängar, har jag suttit hela januari, februari och delar av mars. Medan snön yrt utanför fönstret så har det varit rätt mysigt att sitta här med datorn i knät.

Jag måste säga att jag gillar skrivarbubblan. Att veta exakt vad man skall göra när man vaknar på morgonen och koncentrera sig på det. Tacka nej till allt annat, och bara sitta i myskläder och sippa på kaffe.

Jag gissar att årstiden gjorde sitt till. Januari och februari, när det händer noll och vädret är allmänt kallt & trist, måste´ju vara de bästa bok-skrivar-månaderna ändå. Det skall jag lägga på minnet minsann.

Som den amatör jag är så hade jag ingen aning om hur det skulle gå. Man har ju hört om skrivkramp och idétorka, men jag måste säga att det gick väldigt bra! Det var som om texterna liksom legat och väntat på att få komma ut.

Sen gäller det ju att omge sig med lite vackerheter som vackra blommor, och broderade kuddar. Tänker att det gynnar kreativiteten. Därför var det extra perfekt att vi precis kunde flytta in i vår utbyggnad på övervåningen, när jag började jobba med boken. Det blev som min egen skrivvarlya. Lyxigt ju.

Tankarna på en bok har jag haft i flera år, men vad skulle jag skriva om? Ingen aning.

Men så började jag med mina inspirationsföeläsningar och plötsligt blev tanken på en bok mer konkret. Boken har ju fått samma namn, “Att följa sitt hjärta” som föreläsningen, och blir liksom en förlängning av den. Känns superkul att kunna ta med boken när jag drar iväg på mina olika event runt om i Sverige.

Boken kommer såklart vara lika givande även om man inte hört min insprationsföreläsning. Som jag ser fram emot att få hålla den i min hand! Då kommer nog tårarna rinna. Med tanke på att de gjorde det bara genom att jag såg utkastet på datorn. Jag är också SÅ glad över alla förväntansfulla kommentarer jag får på alla möjliga håll. Svårt att greppa att det finns andra som väntar precis som jag. Nyp mig.