MAJ 2023-DU VAR SÅ SPECIELL...

Maj 2023. Du var speciell på många sätt.

Du började med att jag fick högläsa ur min alldeles egna bok “ Att följa sitt hjärta”. En historisk händelse (iallafall för mig;) som jag fick dela med så många fina vänner, kollegor och familj under min boklansering hos Re:Deco på Östermalm mitt i Stockholm. Här kan du läsa mer och se fler bilder.

Stolt, glad, lycklig och SÅ SÅ nöjd! Man vet ju liksom inte när man gör något för allra första gången. Många beslut att ta, om allt ifrån papperskvalitet, omslagsbild och storlek på boken. Precis allt blev som jag ville.

Det finaste är ändå alla varma och rörande kommentarer om ”Att följa sitt hjärta”. En av de starkaste och mest rörande hittills kommer från en kvinna i 70-plus-ålderns, som skriver att hon önskar att hon fått den i sin hand för 40 år sedan ”så mkt tänkvärt som jag hade velat läsa då”. Fint, och lite sorgligt.

Jag skulle kunna fylla en hel bok med alla fina kommentarer , så TACK från djupet av mitt hjärta!

Efter boklanseringen gav jag mig ut på turné.

Först ut var Steninge Slottsby och Steningekompaniet. Det kändes fint att börja på hemmaplan.

Innan jag drog vidare till Dakabom utanför Jönköping så lagades det pasta tillsammans med Katja Palmdahl i Katrin Bååths ateljé. Festfixare var Kulladals Kök och huvudfokus var Katrins rosa köksdröm därifrån.

På Dakabom dukade jag upp på ett av alla fantastiska vintagebord och hamnade mitt i ett kalasevent som kommunen annordnade. En väldigt trevlig dag!

Från Jönköping raka vägen till Ulricehamn och Hotell Bogesund. Jag dukade upp i ”vardagsrummet” vid receptionen och njöt av mötet med människor. Det är väl ändå det bästa som finns!?

Jag passade även på att dricka 11-kaffe med hotellets 25-åriga VD, Molly Segerqvist. Sicken cool tjej alltså! Snart i en podd….

Från Ulricehamn körde jag vidare mot Alingsås och den vackra dimman över Dahlbogården

Här smyginvigde jag ett Boutique Hotell och spelade in podd med ägaren Maria Oscott. Det 11-kaffet kan du lyssna på här

Jag dukade även upp min bok, och mitt finkaffe, i restaurangen/caféet och det blev så fina möten även där! Jag kmr nog aldrig vänja mig vid att människor (läs kvinnor:) tar sig tiden att köra, ibland väldigt långt, för att möta mig. Så skumt. Men mest väldigt fint. TACK för fina möten som ni är med och skapar!

Vidare från Alingsås mot Göteborg och Hotell Eggers. Ett av mina favorithotell, inte minst när det kommer till inredningen. Är man svag för sammet och mönstrade tapeter så är man.

Jag checkade in i ett riktigt drömrum, om jag inte minns fel nr 265. Började kvällen med att tappa upp ett bad och sen ställde jag upp dubbeldörrarna mot torget på vid gavel, och njöt av ljudet från stadens myller. Inte minst spårvagnarna som går precis utanför. Här kan du läsa mer om fler som fick sig ett varmt bad efter mig…

På Hotell Eggers bjöd vi in till 10.30-kaffe med en kort presentation av boken. Eggers bjöd på kaffe & småkakor och det såg ut som att de målat vackra Drottningsalen i en perfekt grön, för att matcha boken. Även här så fiiiina möten.

Efter en riktigt fin förmiddag, TACK för den Eggers och alla som kom, så drog jag vidare mot Varberg. Jag hade bokat in mig en natt på Strömmad B&B och här kan du läsa mer om det. Dagen efter njöt jag av en ledig dag vid havet, lååånglunch med en kär, gammal vän (sedan snart 40 år) och på kvällen blev det middag och övernattning med andra vänner som jag känt lika länge. Jag vet inte om det är åldern, men jag fundera mkt kring vänskap och om att vara rädd om dem man har.

Efter en helt fantastisk frukost (bättre än på hotell) hos min vänner på lördagmorgonen, TACK Sabine & Henke, så var det dax att ta med bok och finkaffe till Kristin och KLco

Jag älskar att Kristin har fört in mer färg på KLco. Mycket idag tenderar att bli väldigt beige och färglöst, så jag gillar energin och glädjen med mönster och färg.

Kristin hade fyllt butiken med doftande syrener och bjöd på kallbryggt te till alla besökare. Så trevligt och välkomnande.

Bilden på Kristin är från ett annat tillfälle, jag verkar nämen helt skippat att ta några bilder på människor under den här turnén….

Jag är så glad att få ha Kristin i mitt liv, om än på distans. Vi lärde känna varandra som kollegor för en sisådär 6-7 år sedan, men idag är hon verkligen en fin vän. Så härligt ändå med alla människor som korsar ens väg. Endel blir ett fint möte för stunden, att bevara i hjärtat, andra blir bestående vänskaper.

Själv dukade jag upp precis i entrén och det blev en härlig dag även här! Det bästa med Varberg är just vänskapen och att ”gamla” vänner och grannar till mig dyker upp. Tack Annica, Sabine, Sofia, Milo, Susann, Vickan, Christina, Karin mfl för att ni förgyllde besöket i min hemstad.

Direkt efter stängning på KLco så satte jag mig i bilen och drog till Mississippi. Eller jag menar Dalsland. Närmare bestämt till Carro på Inez Vintage. Här kan du läsa mer.

På Inez sov jag en natt och sen drog jag hemåt…..

…..och skördade av mina tulpaner som, tack och lov, inte hunnit blomma över.

Jag är SÅ väldigt tacksam över dessa dagar!och över alla som tog emot mig och min älskade bok.

Den här bilden får summera maj 2023. Så mycket kärlek och värme. TACK till alla er som var med och gjorde MAJ 2023 så speciell!