11-kaffe med fotograf noah agemo

Idag släpps podden, hos 11-kaffe med Fru Vintage, med Noah Agemo som gäst.

Noah är fotograf och har bla plåtat flera av Sveriges artist-elit. Han driver sitt eget företag och tar uppdrag över hela världen. Noah och hans fru Ida har bott i Los Angeles i flera år. I somras kom de tillbaka hem till Sverige, pga rådande pandemi.

Nedan ser du några av de speciella foton som Noah berättar om i podden.

IMG_3487.jpeg

I Oktober 2018 åkte Noah och jag, tillsammans med Läkarmissionen, till Addis Abeba. Målet med resan var att belysa de olika projekt som Läkarmissionen stödjer på plats. Noah dokumenterade med kameran och jag skrev om de olika projekten, och människorna vi mötte, på min Instagram och blogg. Allt med förhoppningen att fler ville bli månadsgivare.

Masalech, på bilden ovan, är 9 år och slav. Lyssna på podden med Noah, där vi berättar mer om henne och Risbärarflickorna i Entotobergen.

IMG_3488.jpeg

Med hjälp av Läkarmissionen, och deras givare, får Masalech idag möjligheten att gå i skolan 4 timmar per dag. Entoto Freedom School tar emot gatubarn och andra barn, vars föräldrar inte har möjlighet att betala skolavgiften. Skolan är uppbyggd och drivs av medel från Läkarmissionen.

Här kan du läsa mer ifrån vår resa. Och här

IMG_2827.jpeg
IMG_8651.jpeg

Noah har gjort en hel del “Street photography” genom åren. I podden berättar han bland annat om det fina mötet med den här mannen, en uteliggare i Stockholm City.

IMG_2812.jpeg

Noah berättar även om de historiska bilder han tog, precis när lock down var ett faktum, i ett folktomt Down Town LA. Frågan är om det någonsin igen kommer vara så öde mitt i en av världens största städer.

IMG_2813.jpeg

Just dessa bilder togs på det fransk/amerikanska bandet Faux Real, för den brittiska tidningen Notion Magazine.

IMG_2814.jpeg
IMG_2826.jpeg

Bilden som Noah tog på Kanye West spreds snabbt på flera stora konton på Instagram.
I podden ”Drömmen om Los Angeles” berättar Noah hur det gick till när han tog den….

Tack Noah för att du ville vara med i detta extra-långa podd-avsnitt!

Och tack Läkarmissionen för sponsring!