Corona och mrs mighetto…..

02BBA738-BA92-4E0B-B044-FF239533479E.jpeg

…..sorry Malin & Anna, att ni hamnade i samma rubrik;) Men jag tänker att när folk googlar Corona, vilket jag gissar är överst på alla dömäner i dessa dagar, så hittar de istället till er! Finurligt va.

Vilken konstig tid vi lever i just nu. Som om allt förändrats på bara några dagar. Det som tidigare varit självklart, saker vi gör utan att ens tänka, blir plötsligt handlingar som kräver planering och fundering. Att handla, åka kommunalt, gå på kalas eller inte? Som när N imorse funderar på om hon skall ta pendeln in till stan och köpa fredagsmys på Lakritsroten. Som hon gör ibland, när suget blir för stort;) Hon har minsann ärvt sin mors kärlek till lakrits. Bra!
Bussen från oss, här ute på vishan, är inget bekymmer som tur är. Oftast är hon så gott som ensam, så det skulle vara om busschauffören skulle nysa på henne då. Men, är det ens värt att åka hemifrån…..?

Att behöva tänka så är ju något helt nytt för oss svenskar. Vi är så vana att alltid kunna göra precis som vi vill. När vi vill. Att bli begränsade av rädslan för smitta. Historiskt för oss västerlänningar. Vardag för många människor runt om i världen. Där är livshoten på riktigt. Oron för överfall och misshandel. Ännu en dag utan mat. Skräcken en del av deras liv.

Här bunkras det som om vi inte hade en morgondag. (Det vet vi aldrig om vi har) Tvål- och handspritslagren är tömda av människor som inte verkar förstå att vi ALLA behöver ha tillgång till rengöring, om det hela skall vara till någon nytta. Vad hjälper det om familjen Svenssons badrumsskåp är överfyllda…..:)

Dessutom. De allra flesta kommer inte ens veta om att de haft Coronaviruset, eller få väldigt lindriga symptom. Jag tänker, som så många andra, att det viktigaste är dem i riskzonen, att handla sunt och klokt utifrån dem.

DD9C1680-CB2F-4E64-BCA4-0E73EAF3FE00.jpeg

Nog om viruset. Jag vill inte att det skall ta över totalt. Den där ältande oron leder inte till något gott.

Dock vore det konstigt att se tillbaka på den här tiden på bloggen, om jag inte ens nämnt det som ju är på allas läppar just nu. Jo, jag kollar såklart också på nyhetssändningar och håller mig uppdaterad på läget. Viktigt att veta vad som gäller….. Nog om detta. Vi behöver nog inga fler spaltmeter till förmån för denna pandemi. Det får experterna sköta tänker jag. Så skriver jag istället om något roligare!

Idag fick jag nämligen ett VÄLDIGT efterlängtat paket utkört, lagom till 11-kaffet. Jag blev alldeles pirrig när jag förstod att den avlånga lådan kom från Mrs Mighetto! Jippi!! Äntligen!!

693722C6-1486-49AC-9FD0-D37175EE6E64.jpeg

Jag fullkomligt ÄLSKAR deras produkter, trots vi ju inte har några småbarn hemma längre. Framför allt deras superfina etiketter att sätta på paket och i buketter. Passar lika fint till vuxna som till barn.

Och vad var det i paketet….? Ja, du. Det återstår att visa framöver. Moahahahaha. Lite marshemlisar måste man väl få ha!?

PS. Gillar du mina inlägg här på bloggen? Isf får du väldigt gärna lämna ett litet spår genom att klicka på det lilla hjärtat nere till höger.

TACK och trevlig helg!