Amendi official

BEEFE55E-0315-40F9-B9C4-826358D70827.jpeg

I veckan fick jag ett efterlängtat paket på posten. Eva & Ava från Amendi Official.

Jag vet inte riktigt hur jag halkade in på Instagramkontot till detta fantastiska klädföretag. Men det var en sen kväll när jag låg i sängen och scrollade fast jag egentligen borde sova. Jag blev direkt helt tagen av deras nytänkande och hållbara affärsidè. Älsk liksom!

De lanserades i mitten på Mars, så det är sannerligen rykande färskt.

Julia och Andreas Åhrman är det gifta paret som vill utmana modebranschen med ett nytt ultratransparent och hållbart klädmärke. Julia är konstnär och utbildad modedesigner, Andreas har varit försäljnings- och marknadschef för Nudie Jeans.

- Vi vill skapa ett attraktivt och progressivt modeplagg som man kan och vill bära länge. Vår grundtanke är att göra kläder med en så liten miljöpåverkan som möjligt och hjälpa konsumenten att göra ett medvetet val genom bland annat vår fabrication facts- etikett, säger Julia Åhrman, designer och medgrundare.

ADE60C98-EEB9-4D1E-8616-7A6A06C77143.jpeg

Såhär kan man läsa i en intervju med paret Åhrman på Habit.se

“Grundarna har lagt mycket möda och tid på att sammanställa all information om produkterna och lanserar vad duon menar är en toppmodern produktionsetikett på varje plagg; inspirerad av näringsfakta på livsmedelsetiketter.

På hängetiketten får konsumenten detaljerad information om till exempel vattenåtgång, certifieringar, antal personer som arbetat med produkten, tyginnehåll och så vidare. Därtill bistås även med en kostnadsfördelning för varje produkt.

Konsumenten får även möjlighet till full spårbarhet av varje enskilt plagg via en interaktiv produktionskarta på märkets sajt. Spårbarhetskartan kan konsumenten nå via att skanna en QR-kod som sitter på plagget, eller skriva in artikelnumret på sajten”

EA5A4DF8-E643-4441-B432-A2CE0195DA29.jpeg

Jag gillar att stödja nya företag. Inte minst när man har ett så bra och genomarbetat miljötänk som Amendi. Namnet är en ordlek på amendments som betyder förändring, progression, korrigering och förbättring.

 Jag älskar redan mitt set “Eva & Ava” med kjol och tröja. SÅ snyggt, skönt, och i väldigt fin kvalitè! Perfekt för en mormor som mig helt enkelt;)

9F8E9049-345C-42B2-B66C-0DA297981847.jpeg

Heja er Julia och Andreas! Trots att det råkar vara i dessa konstiga tider som er lansering hamnade, så tror jag att ni har hela världen för era fötter framöver! AMENDI. Lägg det namnet på minnet! Eller nej förresten, gå genast in på deras hemsida och kolla in allt fint.