TULPANLÖK OCH TÅRAR

Godmorgon onsdag! Börjar denna morgon på samma sätt som alla morgnar-med att servera Bob och tjejbandet frukost i trädgården. En mysig morgonrutin, att mötas av deras tjattrande. .

Som alla morgnar är bordsskicket under all kritik. Här är det Anni-Frid som kliver rakt i müslin. Som tur är verkar ingen av de andra bry sig utan pickar glatt vidare….

Igår efter morgonkaffet öppnade jag mejlen och läste ett väldigt ledsamt mejl från en Instagram-vän. Hon hade precis fått ett chockerande sjukdomsbesked och tårarna bara rann när jag läste. Kände att jag behövde andas och vara själv en stund, så jag drog på gummistövlar och gick ut i häst-hagen utanför vårt hus. Plockade en spretig höstbukett och gick hem och tände ljus för min vän.

Kan inte sluta tänka på hur snabbt livet plötsligt förändras. Hur lite vi vet om morgondagen. Det enda vi har är nu. Tänker att många av oss behöver bli bättre på att ta vara på tiden. Att vårda relationen med nära och kära.

Mamma, Ellen och jag hade bestämt att vi skulle fixa lite i trädgården och det kändes extra fint att få göra det tillsammans. Just idag. Att vi har varandra så nära.

Mamma började med att klippa av blommorna som var kvar, innan vi tömde pall-kragarna på plantor.

Bob och tjejbandet var med såklart. De missar inget som händer i trädgården. Drömmigt att få krafsa i de uppgrävda plantorna ju.

Ellen planterade prydnadskål och Ljung i ett par tömda zinkbaljor. Babsan hjälpte till. Det blev väldigt fint, trots ”hjälpen”, men det glömde jag föreviga…..

Vi jord-förbättrade i pallkragarna, och i en rabatt, och fick ner några av alla lökar jag köpt. Sen var det dags att dra in till stan med Nelly. Bla för att fixa lite grejer inför en work-shop jag skall vara med på torsdag-söndag. Som jag längtar!!

När vi var halvvägs på väg i bilen fick vi sms från farmor/svärmor: ”Kaffe och nybakade bullar hos oss om en stund”

Det blev lille A, morfar, Ellen och ”Gammo” (min mamma/gammelmormor) som fick den äran att njuta hos farmor å farfar denna regniga tisdag. Mys!