ALGORITMER OCH MORGON-TANKAR......

Hör du till dem som fick panik när Instagram och liknande appar låg nere igår eftermiddag?

En tankeställare.

Läskigt att bli påmind om vilken makt ett billion-företag “over there” kan ha över oss. Inte minst för alla dem som driver sina företag och har hela sin inkomst via Instagram. Usch. Många av oss är redan frustrerade över hur IG har förändrats senaste året/åren. Vi stressas att spendera mer och mer tid i en app som styrs av algoritmer, krafter som vi i längden inte kan påverka.

Så jag säger som Helena Lyth idag; “tacka vet jag bloggen”. Den här plattformen är min. Här kan jag lägga upp hur få och hur många bilder som helst utan stressen att mina följare ändå inte får upp det jag lagt ut. Jag tänker även att bloggen verkligen läses av dig som gillar den och tar dig tiden att titta in här. Inget man bara skrollar förbi liksom…….

Well. Några korta små reflektioner, denna dimmiga oktobermorgon. Tillsammans med bilder från kaffehuset, som jag tog häromdagen. Visst är det vackert med de klarröda rönnbären! Jag gillar kontrasterna mot den gamla avskavda bänken.

Idag tänkte jag förresten, äntligen, vinterstäda kaffehuset och bära ner mina pellisar till matkällaren.

Men först skall jag ge mig ut i skogen på min dagliga morgonrunda. Tacksam att ha en kropp som orkar bära mig. Tänker att den gör det tack vare att jag tränar den…..

Till sist, denna tisdagsmorgon- ta hand om dig idag! Gå ut och njut av naturen, ta en fika med en vän eller gör något annat som ger energi.

PS. Om du vill kan du gå in hos VIMMELMAMMAN och läsa hennes blogg från vårt 11-kaffe igår. Så fint!

TACK för att du tittade in!