En skön påsk, trots tupp-fight.....

IMG_6033.jpeg

Påskhelgen började med ett färgsprakande, och superfint, blombud från Blomverket. “Tack för all visdom och inspiration du ger oss varje dag! Du är fantastisk! Kram från tjejerna på Blomverket” Gissa om jag blev glad! TACK!!

IMG_4920.jpeg

På Skärtorsdagen var vi tyvärr tvungna att ta bort vår lille vite Dvärg Silkes-tupp Miles. Det hade gått SÅ bra med honom och vårt senast tupp-inköp, Dvärg Kochin, Bob. Alla hade verkat hitta sin plats i flocken. Inga hack-höns eller andra tråkigheter. Men så plötsligt hände något. Vi hittade lille Miles liggandes i spånet, med Bob sittandes över sig. Miles var så illa medtagen så vi valde att avsluta hans lidande på plats.

Så ledsamt.

Vila i frid lille Miles.

Du var rätt oduglig som tupp, stod mest och såg dig omkring och såg söt ut, men vi kommer sakna dig och ditt gulliga galande.

IMG_5883.jpeg

Hönsflocken verkar dock inte särskilt berörd av sorgen. De är igång och lägger ägg som vanligt. Nu är de snart uppe i varsitt ägg varje dag, dvs 11 ägg i olika kulörer. Lyx! Jag är nöjd och fyller mitt fina, engelska antika äggfat, från A La Carte Antik, som stått mitt på köksbordet hela påsken. Där får det fortsätta stå och visa upp våra vackra skatter.

IMG_5959.jpeg

Påsken har verkligen varit så avkopplande och skön. Jag tog en paus från sociala medier för att ge familjen min fulla uppmärksamhet. Jag älskar min kamera, och plåtandet, men ibland är det skönt att inte tänka allt som händer i bilder;)

Jag hittade några små söta vårtecken i vår trädgård. Blåsippor är ju fridlysta, så det är väl gråzon att plocka dem, även om de växt i min egen trädgård………

IMG_6020.jpeg

Vi har såklart målat ägg, både riktiga och i papper, fyndade från Love and Hope second hand. “Ta en bild på mig molmol” sa lille A och satte gapskrattandes vattenfärgerna framför ansiktet.

IMG_6064.jpeg

Vi har dukat fint, med årets första Penseèr och rivna linne-servetter…..

IMG_6018.jpeg

……och njutit av världens finaste påskris, som lille A gjort på förskolan. Hoppas att du också haft en fin påsk! Nu väntar vi på att våren tar fart på riktigt!