Mormor ingrid 100 år

public.jpeg

Idag dukade vi fram finporslinet till eftermiddagskaffet, här hemma på gården. Kaffeservisen från Karlskrona Porslinsfabrik, som jag ärvt av farmors syster Astrid, och rivna servetter. Hittade en hög med loppade linneservetter som jag färgat med avokado. Älskar den svagt rosa nyansen.


Farmor och farfar, lille A, Ellen, Nelly, Gammo (lille A:s benämning på gammel-mormor aka min mamma;) och jag högg in på kaffe och marsipantårta minsann……

public.jpeg

I veckan, närmare bestämt i måndags, den 6 April, skulle nämligen min älskade mormor Ingrid fyllt 100 år. Om hon levt.
Som jag önskar att hon gjort det. Hon hade älskat livet på Bromsta Gård, med hönor, hästar (nåja, grannens) och taxen Stina. Morfar och mormor födde upp just strävhåriga taxar, för jakt, och de hade älskat att Mackan och Stina tagit upp den manteln.

Men främst hade hon nog gillat att bo tillsammans flera generation, så att man kan ta eftermiddagsfikat tillsammans, som idag. Jamen förresten, så levde ju hon och morfar, med delar av familjen på samma gård. Även det ligger i generna tror jag minsann.


Fint att få hedra och minnas dem som inte längre kan sitta med vid kaffebordet. Prata om hur de var som personer och om gemensamma minnen. Jag tänker mycket på vad jag själv vill bli ihågkommen för. Vilken typ av avtryck jag sätter på den här jorden.. Bra att fråga sig det ibland….

public.jpeg

Mormor var en väldigt viktig vuxen i mitt liv när jag var barn. Mjuk och trygg och varm. Hon hade alltid tid. Satt på sängkanten när man skulle sova och läste godnattsagor på rim. Utantill.
Jag minns fortfarande doften i deras kök, i huset utanför Alingsås. Inte sällan möttes man av nystekta pannkakor och blåbärssylt.

public.jpeg

Det känns extra fint att mormor kommer att vara en del i mina nya produkter framöver. Att få släppa dem samma år som hon skulle fyllt 100 år.
Saker som jag vet att hon skulle gillat. Som jag längtar tills allt är klart och jag kan visa.

Med det önskar jag dig en skön fredagkväll!

PS. Jag blir så glad om du lämnar ett litet spår, så jag vet att du varit här och läst. Det gör du genom en kommentar, eller genom att trycka på hjärtat till höger. Tack för att du tittar in!