GotlaNd 2021

Jag kommer ofta hem med kameran full av fasader och dörrar, när jag varit på en utflykt eller resa. Jag får liksom aldrig nog av vackra hus och byggnader. Så mkt kunskap och historia, kulörer och material. Den perfekta inspo-boosten om du frågar mig!

I Visby trängs dessutom de vackra husen med rosor i nästan varenda gränd. SÅ makalöst vackert….

Loppisar är en annan viktig ingrediens i en lyckad utflykt! Right? Vi hann med en hel drös på vår Gotlands-semester förra veckan. Extra nöjda med att de flesta turister välde in, samma dag som vi lämnade ön. Kära nån. Det var som att trycka på en knapp….

När vi åkte iväg på vår första loppis-runda så frågade lille A;

- ”Molmol, va e loppis för nåt, kan man köpa spidelman-dläkt däl?”

-Loppis är ställen där man kan köpa gamla saker. Som secondhand hemma i Märsta, där du har köpt många av dina leksaker. Jag hoppas att vi hittar en spidermandräkt, men jag kan inte lova något. Man vet ju aldrig vad som finns.

-”Molmol, jag tlol att vi hittal en spidelmandläkt!

Mirakler sker(!!) så gissa glädjen när det första vi hittar på den första loppisen (i Roma) är en SPIDERMANDRÄKT! I rätt storlek!! Lille A är totalt överlycklig!! Vad gör det att den är lite urtvättad och trasig på knäna. Det är inget som huvudpersonen i detta lyckliga drama märker….

Morfar betalar 40 riksdaler och på nolltid har lille A bytt om.

Lille A:s mormor gör också endel fynd. Som en svart liten rakspegel och urgamla kaffekoppar med djurmotiv. Vem skulle kunna motstå liksom….

F.ö blev det en sparsam mängd bilder i kameran i år. Jag har ju lovat mig själv ett riktigt sommarlov med familjen. Här och här och här kan du dock få endel tips från tidigare gotlandsresor!

Hoppas att du också har en fin sommar☀️