att ta tillbaka sitt sommarlov

Som jag njuter av allt som blommar i trädgården just nu ! Mina rosenbuskar tävlar med Schersminen om vår uppmärksamhet. Dofterna är verkligen magiska! Inte minst kvällstid när det känns som om de ökar i intensitet.

Bob och hans girlband njuter också för fulla muggar. Älskar att se dem gå runt i trädgården och picka, krafsa i rabatterna och sola i gräset. Lyxhönor liksom.

Min älskling Barbra ställer gärna upp som modell och knixar lite med sitt halta ben. Gumman.
Många frågar om vilken ras hon och syrran är. Och nog charmeras man av deras vackra, randiga dräkter. Plymouth Rock heter rasen och de lägger svagt rosa/aprikos ägg. En väldigt lugn, men samtidigt nyfiken ras som är väldigt trevlig och lätt att få tam.

Igår fick M och jag vår andra dos vaccin. Så skönt! Vi firade med hummer på relativt nyöppnade restaurangen Brasseriet Astoria (i Stockholm) Vääääldigt gott!

F. ö räknar jag timmarna nu, tills M går på semester. Han jobbar några timmar idag och sen väntar en lång ledighet! Underbart!!

Jag har haft en lugn Juni men nu känns det som att semestern börjar på riktigt. Jag kommer även i år att ta ledigt från Instagram för att njuta av livet IRL fullt ut. Jag vill ge min familj (och mig själv) full uppmärksamhet. Njuta av god mat, mysiga platser och mkt glass, utan mobilen i högsta hugg. Jag vill fortsätta att, som Frida Ramstedt sa när hon var gäst i min podd, “ta tillbaka mitt sommarlov”. Nedan kan du läsa ett utdrag ur Fridas blogg, som vi pratade kring i podden;

SOMMAREN ÄR DIN. OCH MIN.

Hur många sommarlov får vi tillsammans? Tanken svindlar när jag tittar på mina barn och räknar. Kan jag ha fem kvar med den äldsta? Kanske tio med den yngsta? Innan de trubbiga tonårshormonerna tar vid och kompisarna blir mer intressanta än mammas och pappas sällskap…

Jag har alltid haft bloggen igång under semestern, men i år prioriterar jag annorlunda. Jag vill kunna koppla bort jobbet. Helt. Utan minsta tvekan om jag tog tillvara på mina lediga veckor eller inte. Jag vill ge mina somrar till dem. Till oss. Medan jag har chansen.

Det står ju var och en fritt att göra det som passar en själv bäst, men kanske är jag inte ensam om att vilja ta en paus? Visst ligger det då något vilsamt i vetskapen att man inte kommer att missa en massa ifall man tar ett break från sina flöden under semestern? Därför tycker jag vi säger så. Här. Vi pausar en stund nu, så ses vi igen sen, i mitten på augusti.

Jag tror att vi alla mår bra av att logga ut och unna oss livet här och nu. Njuta av sin egen sommar ostört och på riktigt, istället för att skrolla igenom andras…..

Tiden kommer inte igen och jag tror att risken är stor annars att vi kommer se tillbaka och fråga oss för vem vi levt. Som Frida uttrycker det;”jag vill fortsätta jobba med det jag älskar, min blogg och min plattform, men inte till vilket pris som helst. Jag vill ta tillbaka kontrollen. Jag vill inte göra det på vilka villkor som helst.. En stor anledning till att jag startade eget var ju för att foga över min egen tid. Men gör jag det?”

Här hittar du podd-avsnitett med Frida Ramstedt i sin helhet. Har du inte redan lyssnat; gör det! Har du redan lyssnat-lyssna igen! SÅ mycket klokskap.

Så; från och med idag tar jag en liten paus från livet i cyberspace. Kanske tittar jag in och ger ett livstecken från Gotland, Österlen eller här hemifrån. Kanske inte.

Mina vänner och jag gjorde en bucketlist för sommaren, som du kanske sett i mitt flöde på Instagram?

Jag har även gjort en till mig själv. I sommar vill jag:

*Dricka mitt morgonkaffe ute på solvarm trapp, varje dag. Vid regn får det bli i kaffehuset.

*Läsa minst en bok. (för mig blir det i fysisk form, inte ljudbok. Älskar att bläddra i en riktig bok)

*Stanna upp. För att dofta på en blomma. Titta ut över horisonten. Bara vara.

*Plocka en bukett om dagen. I dikeskanten eller i trädgården.

*Sitta i solnedgången, under filtar om det behövs, och prata om livet med familj och vänner.

*Fika mycket med mina barn

*Upptäcka nya platser, hand i hand med min M.

*Prova minst en ny restaurang hemma i Stockholm

*Behålla så många av mina sommardagar som möjligt oplanerade. Så att man kan improvisera och hitta på saker om man vill, eller bara vara…..

Allt det här, och ännu mer såklart, vill jag göra utan min mobil. Inte som ett dokument för omvärlden att skrolla igenom, utan för mig och mina nära att uppleva här och nu.