11-kaffe, sorg och vänliga Veckan

“Ju förr vi kommer på att vi skall dö, desto mer kan vi leva” citat Anna Starrèn

Den här veckan började med att jag släppte ett nytt avsnitt av 11-kaffe med Fru Vintage, tillsammans med Anna Starrèn på bilden ovan. Det blev ett härligt samtal om glädje, kreativitet, färg och form. Men också om sjukdom, död, den väntade och den oväntade, sorg och saknad.

Här kan du gå in och lyssna!

Just nu pågår även VÄNLIGA VECKAN för fullt. På Läkarmissionens hemsida kan du gå in och läsa mer hur den kom till. Årets tema är “Var vänlig mot någon du inte känner”. Jag gillar Vänliga veckan! Visst, vi skall vara vänliga alla dagar om året, men det skadar inte att utmana sig lite extra. Eller hur!

Vänlighet kan såklart röra sig om småsaker, som att le mot en främling eller ge någon en komplimang. Kanske överraska någon som står i cafè-kön genom att betala deras fika.

Men jag tänker också att varför inte passa på att göra något riktigt viktigt!? Som att “förändra livet för någon du inte känner”. Det kan du göra plättlätt genom att bli månadsgivare hos Läkarmissionen. Det gör att de vet att pengar kommer in kontinuerligt och kan planera för de verksamheter som de stöder runt om i världen.

En av dem är Bright Star I Etiopien. En helt fantastisk organisation som räddad tusentals, både barn och vuxna, från ett destruktivt liv på gatorna i Addis Abeba. Gå gärna in här och läs om när jag var och besökte deras arbete

Dessutom är det ju så att om du blir månadsgivare via mina kanaler så får du en väldigt fin premie. En handdrejad keramikmugg och mitt finkaffe. Läs mer och registrera dig här. Det skulle göra mig så oändligt glad om du kunde svara en hundralapp (eller mer) i månaden. Tillsammans gör vi den här världen lite vänligare!

De keramiker som varit med och skänkt keramik hittar du här.