ALLA SNART FEMÅRINGAR BORDE HA SÅ FULLT UPP MED LEGOBYGGE.....

…..att de inte har tid att äta plättar med blåbärssylt. Just nu.

”Mormor, vi behöver rita en skattkarta och gömma i slottet”

Moster Nelly har hämtat lille A på föris idag. Han har sin rosa favorittröja på sig, den han valde helt själv i butiken. Vem skulle inte älska en paljettbeströdd enhörning mitt på magen liksom.

Vi leker med lego i nästa 1 1/2 timme. Eller nåja. Lille A leker och jag sitter bredvid. Han ratar oftast mina idéer, helt utan skrupler, och jag har märkt att han är nöjd, bara han får min totala uppmärksamhet.

Mitt i leken får vi ett sms från gammelfarmor; “Nu är jag tillbaka från min promenad och farfar gör plättar” Lille A skiner upp men deklarerar samtidigt att han vill stanna kvar med sin nybyggda legoborg. “Jag måste leka klart först, sen kan vi gå till farmor”

Själv njuter jag av att få sitta och titta på honom. Leriga kinder efter utflykt i skogen. Lilla ljuvliga pussmunnen som rör sig i takt med den förklarande berättelsen han ger mig medan han leker.

-”Mormor älskar dig”

-”Jag VET mormor”

En snart femårings självklara trygghet. Eller den som borde vara. Jag kan inte låta bli att tänka på alla de barn som just nu är på flykt. Eller ännu värre de som sitter kvar i bunkrar för att söka skydd.

Mitt hjärta går sönder.

Det är sannerligen inte helt lätt att hantera det som händer just nu. Balansen mellan intaget av fruktansvärd information från kriget och att samtidigt försöka leva så normalt som det går.

Jag gör så många andra, Swishar pengar till olika hjälporganisationer som är på plats. Försöker göra det lilla.

Idag fokuserar jag på alla fina initiativ som görs just nu. Här är bilder från min kyrka som finns på plats vid Migrationsverket i Sundbyberg, för att visa medmänsklighet till alla dem som söker asyl. Genom rutan leks det ”Sten sax påse” med barnen som väntar på sina köande mammor.

Vi delar ut varm mat och nallar.

Fint.

Medmänskligheten.

Vill du vara med och stödja detta initiativ och andra insatser i samband med pågående krig- Swisha valfri summa till 123-351 78 44 och märk med UKRAINA.