Vintagebord och tulpaner…

Jag antar att du som följt mig ett tag redan förstått det, att jag älskar tulpaner! Helt klart en favorit såhär års. De är så opretentiösa på nåt sätt och kan samtidigt sätta färg på ett helt rum. Om man väljer mina favoriter vill säga, mixade i olika kulörer och storlek.

Tulpaner för mig påminner också om pappa. Ovan en bild tagen vid något av alla de tillfällen som han besökte Nederländerna för inköp av lök. Här i den makalösa trädgården Keukenhof.
Tänker varje tulpansäsong att nu hade pappa njutit. Han älskade också tulpaner och jobbade med dem på olika sätt, under hela min skoltid.

Framför allt på släktföretaget i Ulricehamn, Henrikssons Snittblommor, som startades av min farfar Torsten, på bild ovan, och hans bröder. Doften av växthus, varm jord och blommor, är ett starkt barndomsminne. Så även farfars bruna arbetskängor, när han kom in till farmor Emy på frukostrast, eller lunch, i deras hus som låg precis bredvid handelsträdgården. Farmor lade ut tidningspapper vid hans stol, för att han skulle slippa snöra av sig de jordiga kängorna. I efterhand, som vuxen, har jag funderat på hur ”vägen” in från hallen till köket såg ut där farfar gått fram…..

Idag drivs blomster-ådran vidare av min syssling Alexander Henriksson genom hans företag House of Flowers. Fint ju!

En annan sak som jag älskar är vintagemöbler. Men det visste du väl också…

Den här underbara ”bänken” köpte jag hos Dakabom för att använda som bord i min tilltänkta butik/studio. Efter att jag kom fram till att jag inte vill ha någon sådan så har bjässen stått ute i vårt tömda stall.

Men så kom vi på att vi ville ha en rejäl bänk i köket och där passar den perfekt. Eftersom den är över 3 meter lång, så kan man (läs maken) stå i ena änden och laga mat, och vi kan stå ett helt gäng i andra änden och äta maten….. Perfekt ju!

Nu skall jag förbereda mig för podd-inspelning. Denna gången är det jag som är gästen, i någon annans podd. Håll utkik i mina kanaler, så att du inte missar att lyssna…..

Ha en fin dag!