Skärtorsdag 2022 och jag återanvänder dukningar från påsken förra året. Inspirationen vill inte riktigt infinna sig.
Jag skall snart berätta varför.

Men först lite om dukningen ovan. Älskar de naturnära kulörerna i olika bruna nyanser. Tallrikarna är fyndade i olika loppis- och second hand-butiker.

Servetterna är också second hand-fynd som jag färgade i kaffe, eller om det var te. Minns inte riktigt….
De vackra kopparna fick jag i present av Marie, som bla driver butiken @retrouttryck

Gillar även det enkla påskriset som jag pyntade med tygremsor som jag färgade tillsammans med äggen.

Men så var det det där med den obefintliga inspirationen för årets påskpyntande.

Det händer något i en när man möter människor som mist precis allt. Som lämnat sitt älskade hemland med sina få tillhörigheter i en plastpåse. Människor, precis som vi, som kanske också haft fullt upp med påskfjädrar, om deras hem inte blivit bombade.

Varje onsdag de senaste veckorna har vi haft ”Öppen kyrka” i min kyrka Hillsong. VII har haft vårt lekland öppet för barnen, fikat med föräldrarna och delat ut kläder och hygienartiklar från vår gratisbutik.

De som kommit har varit flyktingfamiljer från Ukraina, som hamnat i Märsta via Migrationsverket som finns här. Vem vet hur många månader de blir kvar här.

Absolut att ”vi måste fortsätta leva våra normala liv och njuta av det vi har”. Håller helt med. Men det är också så att när man möter en kvinna, i samma ålder som sig själv, som börjar gråta över ett par sneakers i rätt storlek, då går det inte att ”leva på som vanligt”. Det berör. På djupet.

Att sedan komma hem till sitt trygga hem, känns…orättvist.

Jag kan inte skaka av mig alla dessa mönnisko-öden, men samtidigt är det fint att få göra en liten skillnad. Om än med betoning på liten.

Just nu är vi i behovs av trosskydd, hudkräm, hudrengöring, nya underkläder till både dam/barn/herr, vårjackor och sneakers i alla storlekar. Bor du i Stockholmsområdet och vill bidra? Kanske känner du ngn som driver en butik? Mejla mig på marlene@fruvintage.com

GLAD SKÄRTORSDAG!