KINGEN OCH FRU VINTAGE PÅ HÄCKEBERGA SLOTT!

Tänk dig en vit springare som frustande sladdar in framför denna pampiga trappa. I sadeln sitter en sammetsklädd prins med de långa lockarna flygandes i vinden.

På den vackra balkongen väntar prinsessan i sin 20 lager tjocka sidenklänning. Det frasar när hon otåligt rör sig över stengolvet.

Ungefär så kände vi oss, käre maken och jag, när vi svängde upp framför Häckeberga Slott i torsdag.

Den vita springaren var iof en hyrbil vi hämtat upp i Malmö, efter vår tågresa från Stockholm , och sammetsklädsel & lockar….. Jag vet inte ja…. Inte mycket till hår alls, under kepsen.

Och prinsessan, aka Fru Vintage, hon befann sig snarare i hyrbilen än på balkongen.

Men den sagolika känslan, den infann sig minsann!

Prinsen och prinsessan, jag menar Kingen och Fru Vintage, tog sina rullväskor, gick upp till den stora tunga porten och klev rakt in i scenografin till The Great Gatsby.

Sammetsmöbler, skimrande guldspeglar, uppstoppade djur, kristallkronor och enorma ljusstakar, allt fanns där!

Fantastiskt blomsterarrangemangen i varenda rum, det ena svulstigare än det andra…..

….. och färggranna sittgrupper att slå sig ned och dricka bubbel i.

Dofterna och musiken tar prinsen och hans prinsessa till en helt ny värld. Något de aldrig upplevt förut!

Här blir de omhändertagna som de kungligheter de känner sig som, av serviceinriktade hovdamer och herrar, från olika nationaliteter och i skiftande åldrar, i färggranna dräkter.

Det serveras bubbel och kulinariska rätter med nya, spännande smaker. Kvällen blir lång och härlig när prinsen och prinsessan kommer i samspråk med kungligheter från hela landet. Tillsammans flyttar de runt i det färggranna slottets olika salar, medan de intar middagen i fem akter.

Sent omsider kryper de kungliga från Bromsta Gård ned under enorma dunbolster i svit nr 12. Det ryktas om över 5 kg dun och paret tvivlar inte en sekund, när slänger sig baklänges i sängen, precis som de uppmanats att göra av sin hovmarskalk.

På kudden möts de av de ljuvligaste små chokladpraliner tillsammans med en godnatt-hälsning. Kungliga små detaljer som prinsparet såklart uppskattar. Precis som den magnifika vyn över sjön med näckrosor och simmande svanar..

Kingen och Fru Vintage säger härmed TACK för ett par fantastiska dygn, med pompös och kunglig eftersmak!

Stort varmt grattis till Anna och Lars Norrman med team!

Ni har gjort det IGEN-skapat kunglig magi för alla oss prinsar och prinsessor att njuta av!