Soho house och vardagsrum

Igår hängde jag på Soho House med Noah. Där får man dock inte plåta, kolla in bilderna på deras hemsida, så håll tillgodo med vyer från vårt vardagsrum.

Coolt ställe ändå. Soho House alltså. I Stockholm är det relativt nyöppnat och lokalerna är en gammal kyrka på Östermalm. SÅ vackert!

Det hela bygger på medlemskap, som man ansöker om, och om/när det går igenom så har man acces till Soho House över hela världen. Man har dessutom en massa event och konserter som man bjuder in medlemmar till.

Vi öppnade vårt första hus på Londons Greek Street 1995, när grundaren Nick Jones erbjöds utrymmet ovanför sin restaurang, Cafe Boheme. Radhusets rum nås via en liten dörr precis runt hörnet från Cafe Boheme, vilket inspirerade Nick att göra det till en medlemsklubb för de lokala kreativa som blivit restaurangens stamgäster.

Det kallades Soho House eftersom det var vad det var: ett georgiskt hus i Londons Soho. Logotypen speglar layouten för det första utrymmet – tre våningar över tre sammankopplade hus.

På de flesta andra ställen så ingår även ett svindyrt hotell, ofta med gym och spa, men i Stockholm är det ”endast” en enorm lounge” med bar, och restauranger. Här är man istället kopplad till Hotell Villa Dagmar, där man som medlem kan bo till reducerat pris.

Noah, och en massa andra kreativa coolingar i hans ålder, (som Isabella Löwengrip just idag;) fungerar det som ”kontor”. Man betalar en månadsavgift och sen kan du sitta med din dator och jobba i en fantastisk miljö. Perfekt även för kreativa möten. Den som har medlemsskap kan bjuda in upp till 3 gäster, så det var så jag kom in idag, som Noahs gäst. Jo man tackar….:)

Själv fortsätter jag nog ändå med mitt hemmakontor, som numera är vårt nya rum, med glasveranda, på övervåningen. Älskar att sitta högt upp och se ut över hagar och skog. Bilder kommer när det är klart. Men jag kan säga som så att det blir helt andra kulörer där uppe, än blå/petrol som i vardagsrummet….

Idag skall jag sitta vid datorn endel. Jag skall bla registrera min bok på Bokinfo, förbereda för min release och för en resa vi ska göra nästa vecka. Jippi. Nästa torsdag kommer jag ställa frågan; ”vart är vi på väg”?

Men det är då. Nu skall jag börja denna torsdag med att putsa färdigt fönstrena på nedervåningen och sedan blir det datorn i knät i favoritfåtöljen.

Ha en fin dag!