Morgonkaffe, krasse och familjen Larssons kulörer....

Jag har redan konstaterat i tidigare blogginlägg att den bästa stunden på dagen just nu, är den med morgonkaffet i ena handen och vattenkannan el vattenslangen i den andra. Tidigt, medan gräset fortfarande är daggvått mot mina nakna fötter, smyger jag runt i vår lummiga trädgård och njuter. Jag trodde nog aldrig att jag skulle skriva just de orden, att jag njuter av pysslet med blommor.

Men nog är det svårt att låta bli när det prunkar i krukor och zinkbaljor. Inte minst krassen, som jag dirketsått för första gången, växer så det knakar. Tack till mina vänner på Florea Garden som jag fått fröerna från!

Visst är de makalöst vackra. Älskar de här lax-orange-cremefärgade som växer från samma fröer.

I år bestämde jag mig dessutom för att inte bara välja fritt och vilt, som jag brukar, utan olika blommor men i samma kulörer. Det blev fint tycker jag och jag gillar de röda/orange/laxfärgade mot vårt falusvarta hus.

Sen vi kom hem från våra spontana dagar i Dalarna så har vårt hus börjat genomgå en förändring. Från vita fönster och gavlar till grönt och senapsgult. Nog för att jag visste att det var dax att måla fönsterfoder osv, men jag hade nog utgått ifrån att de skulle fortsätta vara vita….. Meeen, “någon” (läs Mackan) blev inspirerad av både Zorn och Carl Larssons färgglada hem. Det är verkligen en av de saker jag älskar med honom, att det är aldrig långt från tanke till handling. Att jag visste redan i förväg att han kommer bli inspirerad när han upplever deras hem för första gången;)

Jag: Men oj, ska du verkligen måla med grönt och gult istället för vitt!?

Han, med provburkarna i högsta hugg: Ja! Vi testar! Vi lever bara en gång och det är väl kul med lite förändring!?

Sanningen är att det blir väldigt fint! Får visa bilder när han är klar….

F.ö börjar även äppelträden att digna och skapar portaler och kojor under de tunga grenarna.

Vår bästa tid är nu!