CIRKULERO & REPEAT I NYA CONTAINERPARKEN

Såhär glad var jag idag när jag fick träffa fantastiska Filippa! Sicken tjej. Hon är grundare och drivkraft bakom det cirkulära företaget CIRKULERO!

Bla skapar hon supersnygga väskor av återbrukade kaffesäckar och vattenslang.

“Cirkulero räddar främst kaffesäckar från elden & ger dem istället en het comeback på marknaden i nya former”

FILIPPA GRAHN, 22 ÅR Grundare av & drivkraft i AB Cirkulero

Med rötter i de Värmländska skogarna och fötter som alltid vill gå barfota på jorden värnar jag om miljön. Både bokstavligt & bildligt. Alltid har jag värdesatt en harmonisk & färgstark omgivning högt. Det kommer jag att fortsätta göra hela livet då den påverkar oss påtagligt samt för faktumet att vi är helt beroende av den, oavsett om vi vill eller ej. Vatten, jord, luft och ljud- & ljusvågor… Utan att vara religiös kan jag relatera till både “Av jord är du kommen. Jord skall du åter bli.” och “What goes around comes around”. Livscyklar och karma har vi mycket att lära av… tillsammans med energiprincipen. Med hjälp av min energiska sida skall kamratliga & coola cirklar slutas tills jag hamnar i jorden, gärna tillsammans med Dig, om Cirkulero får lov?

Text från hemsidan som du hittar här

Filippa hörde av sig till mig, och undrade om jag ville komma till Containerparken, som ligger på Slakthusområdet, och “sätta ihop” min egen kaffeväska. Klart jag ville!

PS. Har du inte möjlighet att besöka henne IRL på Repate så kan du när som helst skapa din egen väska på hemsidan www.cirkulero.se

Filippa och Cirkulero hänger nämligen, ett par veckor, (v.27-28) i den färglada containern REPEAT- en cirkulär popup som jag ändå hade planer på att besöka.. Främst är det Maria Soxbo och Emma Sundh- KLIMATKLUBBEN, som ansvarar för denna del av Containerparken. Såhär har de själva sagt om konceptet;

“Planen är att fylla REPEAT med framtidens varor (pre-älskat, vintage, remake, svinn- och resurssmart), tjänster (hyrtjänster, reparationer) och workshops (laga, reparera, förädla, lär dig ett hantverk) från juni till september. Det kommer bubbla av smartheter i denna popup!
Perioden är indelad i veckor, så varje vecka: ett nytt koncept”
 

Ända fram t.o.m v.38 har REPEAT öppet, tisdag-söndag. Följ dem på @repeat_sthlm på Instagram för aktuella aktörer och program.

Hos Cirkulero kan du sätta ihop din egen väska, genom att bestämma vilken återvunnen kaffesäck du gillar bäst. Som handtag väljer du bland olika kulörer på vattenslangar. Såklart kan du även köpa färdiga väskor och andra produkter av samma åkerbrukade material. Hur coolt!?

Om det fanns fler som du Filippa, skulle världen se annorlunda ut. TACK för att du banar en väg för fler att följa!

Tillsammans skapar vi förändring. Ett litet steg i taget.