Wenngarns slott och Bob`s kafè

Idag gav vi oss iväg på en liten utflykt, för att rasta denna morfin-loja finsnickare. Den gipsade handen, med någorlunda ihopsydda fingrar inuti, i högläge i väntan på måndagens operation…. Igår, när han målat fönster på huset i några timmar, så skulle han bara “såga till en grej” på vårt finsnickeri. Från byggnadsställningen där han stod och målade, såg han att jag slumrat till inne i kaffehuset efter några timmar vid datorn. Så han smög iväg utan att väcka mig. Rent slarv leder till att han en stund senare sitter i bilen, med högerhanden i luften och fingrarna hårt tejpade. “Jag var helt säker på att de var av”….

När jag vaknar (HUR skönt är det inte att somna till en stund efter lunch;) hinner jag precis reflektera över att Mackan inte är kvar på byggställningen. Precis då kommer Nelly och berättar att Mackan försökt få tag på mig i bilen på väg in till akuten. Stollen (!) ville inte väcka mig efter skadan, utan tyckte det gick snabbast att tejpa om och slänga sig i bilen själv…!!

Lång historia kort så kom han hem framåt midnatt med senan i ena fingret avskuren och frakturer på två andra fingrar. Så på måndag blir det operation hos handspecialisterna på SÖS.

Typiskt onödigt och smärtsamt för stackars pappi tycker döttrarna, “perfekt, nu kan jag måla klart huset i lugn och ro, med vänsterhanden” summerar han själv.

Det blev en perfekt liten utflykt, med godaste räkmacka till lunch, på vårt älskade Wenngarn. Här (ja, inte på självaste slottet såklart) bodde vi under några viktiga och definierande år och här är två av våra barn “födda”. Här kan du läsa mer om vår Story från Wenngarn i början på 90-talet….

Då, i början på 1991, jobbade jag bla i det här lilla gulliga huset. Med vad? Det kan du läsa i det länkade blogg-inlägget ovan.

Wenngarn är verkligen en helt magisk plats att göra en dagsutflykt till, värt en omväg eller två. Här kan man promenera runt, inte minst i den vackra allèn och slottsträdgården, och uppleva en plats med mer än 1000 år av historia. Dessutom kan man hyra in sig på slottet, med tillhörande orangeri, för bröllop eller andra festligheter. Gästerna kan sova kvar, så det går att fira i flera dagar om man vill. Lätt att jag skulle gift mig här, om det nu hade varit aktuellt! Får helt enkelt sikta in mig på att fira vår 40-åriga bröllopsdag här om några år. Mackan och jag hade ju faktiskt vår gemensamma 25-årsfest på slottet 1995. Coolt ändå hur cirklar sluts…..

I Dammstugan kan man sitta på uteserveringen, som här på baksidan, och käka väldigt god vedugnspizza, men också på framsidan och titta när folk spelar minigolf eller bara hänger på den stora gräsmattan. Kan verkligen rekomenderas!

Vårt mål för dagen var dock Bob`s! Ett supermysigt och fint kafè som designats och inrets av….

….den här fantastiska tjejen- Hanna Hamrèn! En kär och älskad vän som jag delat livets alla säsonger med(sedan mååååånga år) och väldigt proffsig inredare! Bla ägare till Doomie Design som jobbar med homestyling, event- och bröllopsdekor. Måste nog ändå tillstå att jag har ett litet finger med i att Hanna började jobba med inredning, tänker att hon och jag borde prata om det i podden i höst. Eller hur!? Vi har förresten flera intressanta ämnen som vi skulle kunna pratar i timmar om, vsst blir du nyfiken!?

Idag hade vi iallafall turen att hon hoppade in extra och stod i kassan på Bob`s. Hanna kan du föresten följa på @gamla_anstalten @doomiedesign och @bobswenngarn

PS. Blir du nyfiekn på vem den där Bob är, som namngett kaféet? Gå in på deras IG-konto där du kan läsa mer….

Slutligen så tycker jag att du skall gå in och följa instagramkontot @wenngarnsslott och @bobswenngarn Det kommer hända väldigt mycket spännande saker här framöver! Kan hända att undertecknad kommer att ha ett finger med på vissa hörn, SÅ MISSA INTE utvecklingen på denna magiskt vackra plats..