FIRAR LIVET MED SOLROSOR!

Idag skördade jag av mina allra sista solrosor, för att; FIRA LIVET!

För 5 månader sedan gjordes jag en årlig hälsokontroll genom min mans företagshälsa. En tid innan hade en vän till oss fått veta, på en rutinkontroll, att hela hans tjocktarm var full av cancer. Så vi lade till ett avföringsprov på hälsokontrollen, “för säkerhets skull”. Mackan fick svar att alla hans prover såg bra ut, och det fick jag också, men mitt avföringsprov dröjde. Så ringde läkaren tillslut och berättade att man hittat blod i ett av tre prover. I drygt 4 månader har jag väntat (inte direkt längtat;) på att få göra en koloskopi för att utesluta tjocktarms-cancer, och imorse var det dax. (undersökningen hade föregåtts av en veckas skonkost) Undersökningen gick SÅ mycket bättre än väntat, mycket tack vare fantastiska läkaren Åsa, på Aleris Endoskopi i Sollentuna. (Jag besparar dig bild på mig i de gröna pappershortsen med hål där bak) Åsa gick igenom hela min tjocktarm med kamera, och jag fick följa med på en skärm. Coolt ändå, hur “det hela” ser ut innuti….

Allt gick på en halvtimme och Åsa avslutade med att utbrista; “ Sådär ja, då är vi klara! Du har en ren och fin tarm Marlene och här finns ingen cancer”. TACK JESUS, utbrast jag spontant och det skrattades lättat i rummet. SÅ SKÖÖÖÖNT!!!!

Tänk ändå hur orostankar kan sväva iväg och hur livet kan återkomma på en enda mening. Och samtidigt kunde jag inte låta bli att reflektera över dem som i samma stund, som jag glädje-skuttade ner från britsen i mina gröna pappersshorts, fick åka hem med ett negativt besked.

Vi har bara idag hörrni, så ta vara på det liv du har!

Jag behöver knappast säga hur SÅ väldigt härligt det var att få ringa Mackan, som inte fick komma med in, och berätta att han troligen får dras med mig i några år till…..!

Trots väldigt få timmars sömn inatt, då skulle nämligen “ej särskilt smaskig laxeringsdryck” intas mellan kl 01-02 (med efterföljande spring på toa) så åkte jag raka vägen hem och dukade upp för kvällens firande! Livet är minsann värt att firas!

Jag började som sagt, med att knipsa av de allra sista solrosorna i trädgården…..

…..och dukade sedan bordet med Willow, Old Gustafsberg, upplandat med en och annan brun Asiatic Pheasants, också från Gustavsberg.

Älskar att använda gamla vackra kökshanddukar som servetter. Hade även ett helt gammalt tråg med rönnbärskvistar som fick bli dekoration. Jag tycker att de blir extra fina när de torkat. vad tycker du?

Med denna märkliga mix av tjocktarm och sensommar-dukning, önskar jag dig en trevlig helg! Njut av dIn tid som är NU.