En gång var vi popstjärnor….

Visste du att Mackan och jag var med och spelade in en musikvideo på Plattan för exakt 30 år sedan….(i september)

Igår hade vi älskade vänner över på grillkväll och idag sitter jag med fotoalbum och minns tillbaka på alla år vi haft tillsammans. Mackan å Lollo lärde känna varandra först, när Mackans pappa var på rehabilitering på Lp-stiftelsen, det behandlingshem som Lollos morfar och mamma drev. Året var 1986 och platsen Wenngarn utanför Sigtuna.

Idag, måååånga år senare, är vi fortfarande vänner och igår lyckades vi få ihop (nästan) hela vårt gemensamma gäng av barn och barnbarn. Det är något alldeles speciellt med vänskap som hållit genom många år och genom livets olika säsonger.

Urban & Lollo♥️ We love you!

Och tänk vad vi åstadkommit tillsammans…

…idag är vi såhär många när vi ses! Och då fattas ändå 2 vuxna och Lille A på bilden….

För ungefär 30 år sedan var 4 av våra barn (2 var inte födda ännu;) vana turnèungar, som tillsammans med sina mammor, hängde med papporna och deras popband TOMMIE SMAJLS POPORKESTER….

Idag har gruppen med turnèungar utökats med varsin lillasyster, Lisa & Nelly, och alla 6 för de det kreativa arvet vidare!

Från vänster Noah- fotograf (åt några av världens största artiser minsann), konstnär, art director , Lisa- inredningsstylist, Lydia- Grafisk designer, Produktionsdesigner & Setdekoratör (för olika tv-filmer) Ellen- sjunger (och spelar gitarr) med världens vackraste röst ( jobbar med hästar proffesionellt på Ultuna hästklinik till vardags), Nelly- artist (!) under namnet Frances Echo, kolla in henne här på Spotify, och Ludde- trummis i bandet Grand Mojo, backline-tekniker åt Sveriges artist-elit.

Sorry ungar, vet inte varför jag skulle ge mig på att försöka definiera vad ni gör. Så mycket mer än det jag skrev såklart….

När Lisa föddes, för 23 år sedan, sov hennes syskon Ludwig 8 år & Lydia 6 år över hos oss. Då var Ellen 9, Noah 8 och Nelly 4 år. De lekte och lekte i skogen vid vårt hus hela dagarna och det hela resulterade i att Nelly fick sprucken läpp och slog ut fyra tänder. ”Något” av barnen råkade pricka in en stor gren rakt i fejjan på henne. Blodet forsade (medan undertecknad låg halvt avsvimmad på köksgolvet, med fötterna i taket) och pappa Mackan fick dra till akuten. Under tiden föddes Lisa på ett annat sjukhus i samma stad….

Vårt gemensamma taxgäng måste såklart också vara med på bild. Från vänster;Lisas bäbis Tage 1 1/2 år, Stina 8 år och Nellys bäbis Gunnel 2 1/2….

Tillbaka till turné-ungarna; Ellen 1 år och Ludwig 1/2 år (Noah i min mage) så började det hela i en gammal postbuss sommaren -93. Vi åkte runt på olika festivaler och event i sommar-Sverige och sov i den gamla bussen, som var ombyggd till ”husbuss” med flera bäddar. SÅ galna och roliga minnen att titta tillbaka på!

I september-94 spelade vi in en musikvideo på Plattan i Stockholm. Noah på Maraccas, Ellen gitarr och Ludwig (redan då) på trummor.

Turnerandet fortsatte och här tror jag att vi är i Finland. Autografer skrivs av papporna och mammorna säljer merch.

Här är ett par bilder från en spelning i Kungsträdgården under Vattenfestivalen. Sicka popstjärnor va!? Den största flickmagneten och stjärnan var sångaren på bilden th Tommie Sewon. Brorsa till Lollo och en kär vän sedan lika många år!

Om du orkat läsa ända hit, jamen vassego för en liten nostaligtripp och kik i ett privat fotoalbum….