KAFFETS DAG 2024

Du har väl inte missat att det är “kaffets dag” idag! Det hade jag….

Som tur är följer jag Sveriges bästa barista (japp, han har vunnit utmärkelsen! Och nu jobbar han för att vinna även EM framöver) Tobias Palm, som hade skrivit om denna viktiga dag på sin Instagram. Tobbe var förresten barista på min releasefest för min bok “Att följa sitt hjärta” och då fixade han de supersnygga, och goda, latte som du ser på bilderna nedan. Sicket proffs va! Tipsar om att anlita honom för din fest eller ditt event, så kan du också få ditt namn / logga så här snyggt!

Här kan du läsa mer om min boklansering. när Tobbe gjorde snyggaste kaffet!

För nästan exakt 5 år sedan, i augusti 2019, var mina barn Noah & Nelly och jag, på en sk “koppning” (kaffeprovning) hos Johan Ekfeldt på Gringo Nordic i Göteborg. Vilken ynnest att få lyssna till människor med passion, i Johans fall totala passion för BRA kaffe! Dvs kaffe som tagit fram på ett bra sätt, utan gifter, och som odlats av människor med bra arbetsvillkor. Johan jobbar nära sina odlare, främst mindre familjeföretag och det var väldigt roligt att höra honom berätta om sina besök på flera av plantagen runt om i världen.

Bara någon vecka tidigare hade jag gått hemma på gården och tänkt tanken; “det skulle vara roligt att hitta en ny kaffeleverantör (det skulle visa sig att dem jag handlat mitt kaffe ifrån ditills just blivit uppköpta av världens största kaffebolag) som jobbar med mindre gårdar, som man kanske rentav kunde hälsa på…..

Så när mejlet från Johan kom “om du någon gång vill köpa kaffe från ett rosteri som jobbar med mindre familjedrivna gårdar, hör av dig!”, var jag snabb på bollen!

Besöket hos Johan och Gringo Nordic resulterade i min alldeles egna blandning av 3 olika bönor- Fru Vintage 11-kaffe! Smaken är; Mjuk, rund & fyllig med en fin karaktär av kakao, karamell och hasselnötter. Bönorna i min blandning kommer ifrån Brasilien, Colombia och Rwanda.

Här kan du läsa mer om koppningen i Göteborg, och födelsen av min egen rostning!

Självklart skall vi fira kaffets egen dag, med extra bra pris på mitt 11-kaffe! T.o.m 1 oktober får du köpa en påse för 100 kronor, istället för vanliga 135 kronor. Du hittar det här Passa på att bunkra upp med bra “gå-bort-presenter” till höstens fester och kalas. Frakten är samma oavsett om du köper 1 eller 8 påsar- så passa på!

HURRA för världens bästa dryck!