Lussebullar med vaniljfyllning

IMG_1852.jpeg

Jag trodde inte att någon kunnat missa receptet på de virala lussebullarna med vaniljkräm, men eftersom så många frågat om det på min Instagram, så kommer receptet här!

IMG_1834.jpeg

20 st saffransbullar
Degen:
4 dl mjölk
4 påsar (2 g) saffran (halvera mängden för mildare saffransmak)
50 g färsk jäst
½ tsk salt
2 dl strösocker
250 g kesella 10 %
150 g rumsvarmt smör
Cirka 14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
4 dl mjölk (3% fetthalt)
10 msk snappvispad marsanpulver
Pensling:
1 ägg
Ca 15 g smör
Strösocker

IMG_1862.jpeg

Värm mjölk och saffran till cirka 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan. Blanda i salt, strösocker och kesella. Tillsätt mjukt smör och lite vetemjöl i taget. Knåda degen väl. Täck bunken med plast och låt degen jäsa i ca 45 min. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål och låt stelna i kylen.

Dela degen i ca 20 bitar och forma till bollar. Täck med kökshandduk. Mjöla bordet och kavla ut en degbit till en rektangulär platta. Skär ut remsor tills plattan ser ut som en “kam”. Spritsa vaniljkräm på kanten, rulla ihop från långsidan och forma till en bulle. Lägg på en plåt med bakplåstapper. Täck med kökshandduk och låt jäsa i 30 min.

Värm ugnen till 225° (över- och undervärme). Pensla bullarna med ägg och baka dem gyllene i ca 9-11 min. Låt svalna på plåten. Pensla sedan med smält smör och doppa i socker.

IMG_2013.jpeg

Kika in på @zeinaskitchen på Instagram så kan du se ett klipp på hur bullarna bakas ut! Här hittar du även, på Zeinas hemsida. Sicken tjej alltså!
De blir SÅ SJUKT GODA!! Tror inte att vi kommer baka några andra hädanefter….