Äppledalen och grafitgrå

Visst du att vi har ett eget Toscana i miniatyr, här i gamla Svedala? Det ligger ett stenkast från Huskvarna och istället för böljande druvodlingar så möts man av böljande äppelodlingar. SÅ makalöst vackert. Ja, jag blev väldigt sugen på äpple, men pallade inte ett enda. Trist ju, när jag tänker efter. Jag hade ju åtminstone kunnat testa fallfrukten….. Sådär blir det alltid när en förlorar sig i kameran och vackra vyer. Man glömmer liksom tid och rum. Och tydligen att smaka på frestande, röda äpplen…..

Här smög jag omkring en regnig sensommardag förra veckan. I vanlig ordning var jag alldeles för tidig till ett möte (läs podd-inspelning) så jag hade gott om tid att stanna till och njuta av de magiskt vackra omgivningarna på väg till Kaxholmen.

Hade du koll på att äppelträden i dessa fantastiska odlingar knyts upp på typ spaljéer? Det hade inte jag. Så coolt och vackert ju….

Finns det något mer idylliskt än en faluröd gård med betande bruna (inte ofta man ser numera) kor utanför?

Kossan Rosa (det är väl det enda kossor heter?) ställde upp sig i en fin pose, när hon såg mig med min kamera. Eller så var det bara så att jag störde henne precis när hon skulle göra nr 2……

Målet för min utflykt, denna regniga fredag, var den här sköna bönan- Elin Ginal, grundare och ägare av Grafitgrå. En helt fantastisk plats som hennes man Markus och hon byggt upp under de senaste 10 åren. Elin och jag drack 11-kaffe, med mickarna på, så vårt fina samtal kan du hålla utkik efter i höst! Ett samtal jag själv ser väldigt mycket fram emot att sända.

Som jag gillar när man går all in och kör sin egen grej, hela vägen ut! Det har verkligen Elin & Markus lyckats med. I allt från betong- och ull-produkter, till restaurangen och miljön utanför. Så smakfullt och genomtänkt alltihop!

TACK Elin och Äppledalen för en underbar förmiddag! Den kommer jag bevara i hjärtat som en av de där stunderna som man bara vet var meant to be. Vi ses snart igen!

PS. Idag kan du lyssna på hösten första 11-kaffe som jag dricker tillsammans med mina tre barn. Länken hittar du här. Trevlig lyssning!