Babsan, vindruvor och en spännande podd-höst!

Att jag inte tillbringat så mycket tid här, i mitt kaffehus, tyder på att det varit en solig sommar! Det blir helt enkelt för varmt på dagtid…

Nu går vi dock mot en tid då både morgonkaffe och lunch spenderas här.Och härliga middagar i ljusslingornas sken. Dessutom har jag en hel del härliga 11-kaffen inbokade…. Som jag ser fram emot att släppa en massa härliga samtal framöver i höst. Förutom mötena bag bokat in i kaffehuset så kommer jag även att dricka 11-kaffe i Jönköping, Malmö och lite andra hemliga ställen. Håll utkik!

Häromdagen hjälptes vi åt, mitt tjejband och jag, (well, vet inte hur mkt hjälp de gav men de är alltid ett trevligt sällskap) att bära in mina pellisar i skydd för allt regn. Hörde nånstans att de senaste dagarna har vi fått lika mkt regn som vi brukar få på en hel höst! Inte konstigt att det är blött…..

Mina gulliga små tjejer, som följer mig vart helst jag går. Just nu är jag dock lite sur på dem, för jag hittar inte vart de lägger sina ägg. Vanligtvis, såhär års, lägger de varsitt varje dag, ( det innebär 8 ägg/dag) men nu hittar jag bara ett eller två i redena. Jag har letat som en tok i alla buskar och snår men hittar inga ägg-gömmor.
Jaja.

Igår tog jag, förresten, det stora beslutet att döpa om min favorit Barbra (Streisand) till Babsan. Det är helt enkelt för svårt för lille A att säga Barbra,(när man inte kan säga r;) och Babsan är ju också ett namn som är kopplat till musikvärlden. Lille A hjälper mig så mkt med hönorna så då är det ju viktigt att han kan säga deras namn. Såklart.

Lagom till att vi flyttar in i kaffehuset igen, så är det dags att börja skörda vindruvorna. Pyttesmå men SÅ goda!! Tycker både tjejbandet och jag…. Häromdagen när jag skulle vattna här inne så hade en av hönorna, Anni-Frid tror jag bestämt att det var, lyckats ta sig in och hade mumsat i sig alla de klasar som hängde i rätt höjd. Rackarfia!

Som tur är växer de flesta klasarna högre upp, så det blev lite lagom sött till 11-kaffet.

F.ö ser jag verkligen fram emot hösten! Förutom alla härliga poddar som kommer spelas in så är det mkt annat roligt som händer. Först ut är att jag poppar upp hos Katrin Bååth nästa lördag (28/8) med både kaffe, Farmor Emy (min keramik) och Mormor Ingrid (mitt ekologiska, kaffefärgade linne) Kl 11 öppnar hon på Tändstiksområdet, så hoppas att vi ses då!

I Jönköping skall jag även dricka 11-kaffe med en spännande gäst! Snart i en podd nära dig…..