AFTERNOON TEA HOS KATRIN BÅÅTH

Härom veckan hade jag den stora glädjen att hänga några dagar i Jönköping. Drack 11-kaffe och spelade in podd med Elin Ginal på Grafitgrå. (Kolla in blogg om det här)och poppade upp hos Katrin Bååth med mitt kaffe och mina nya produkter. SÅ mysigt!

Först “lekte vi affär”, som Katrin brukar säga, några timmar. Trots att regnet stod som spön i backen så var ateljén full med besökare. TACK alla ni som hade läst att jag skulle vara där och kom för att köpa kaffe och säga hej! Som jag har längtat efter mötet med er. Det är ju liksom det som är det allra roligaste och bästa! Hoppas nu att vi kan fortsätta ses under hösten också…….

PS. Älskar att flera av er vågade dricka kaffe utan mjölk den där lördagen. Själv drack jag med mjölk i typ 30 år (!) innan jag tog fram min egen rostning på gringo Nordic, och insåg att det inte alls behövdes. Bra kaffe kräver inte mjölk. Det är mjukt och runt i smaken ändå. Mjölken förstör den perfekta aromen faktiskt. Att jag dessutom fick en “icke-kaffe-drickare” att både smaka och gilla mitt 11-kaffe kändes ju som en rejäl bonus. Ja, det slutade med att hon t.o.m köpte med sig en påse till sig själv……

Jag äskar allt med Katrins ateljé. Man behöver ju sina timmar för att hinna pilla på allt fint hon säljer. Själv är jag lite extra svag för hennes fina sidenband. Perfekta till fina paket och vackra dukningar.

Vid 14-tiden var det dags att “stänga butiken” och istället börja duka upp för Afternoon Tea. Ett event som flera anmält sig till, och väntat ivrigt på, under 1 1/2 års tid. Pandemin satte käppar i hjulet tidigare och nu var det äntligen dax!

Och ja, man kan väl säga att ingen väntat förgäves. Oj oj oj, vilken dröm Katrin och hennes team dukade upp! Sagolikt gott och makalöst vackert!

Allt var hembakat med en enorm presisson och kärlek, och förberett in i minsta detalj. Från rosdekorerade tårtor till kakor formade som små tepåsar. Hur fina!?

Nog för att det alltid är det lilla extra när Katrin ställer till med event, men det här var över all förväntan. Det var så roligt att höra suset kring kakbuffen när gästerna började dyka upp;) “Men woooow”

TACK Katrin, Linda och Elisabeth för en magisk eftermiddag! Jag kunde köra hela vägen hem till Stockholm sen, hög på socker:)

På lördag hoppas jag att jag får möjlighet att träffa ännu fler av er! Då går Farmers Market av stapeln minsann, och då ses vi ute för ett par härliga marknadsdagar. Läääängtar!

Har du inte varit på Farmers Market? Kolla in mina inlägg från senast jag var där med mitt finkaffe. Här och här. Denna gång tar jag även med Farmor Emy och Mormor Ingrid. Ja, alltså min egen keramik och ekologiska, kaffefärgade linnekollektion. HOPPAS ATT VI SES PÅ LÖRDAG ELLER SÖNDAG!