TULPANER OCH ÄGG-säkra vårtecken!

Ett gott vårtecken, såhär års, är att mitt tjejband ökar på med värpningen! Från att varje enskild höna lägger ett ägg nu och då under vintern, så börjar det fylla på i värp-redena. Under högsäsong lägger de ett ägg per dag, så då blir det mkt omelett och pannkakor på går’n….

Många undrar över kulörerna på äggen och det är alltså så att olika raser lägger olika ”färg”. Det är det som är så roligt med att mixa höns-kullen, att man får som en stor karamell-skål att njuta av.

Créme Legbar- blå ägg

Silverudds Blå-gröna ägg

Hedemora-bruna ägg

Plymouth Rock-extra stora ljusrosa/beige

Dvärg Kochin- ljusa ägg, som är lite mindre i storlek

Ett annat kärt vårtecken, som jag älskar, är att vi kan frossa i tulpaner! På lördag är det tydligen ”tulpanens dag”, så bara att frossa i dessa ljuvligheter🌷

Glöm inte att boka in dina tulpaner på massage förresten! En företeelse som blev väldigt poppis förra året. Den går ut på att man försiktigt viker ut blad för blad på blommorna, för att få känslan av en större och fluffigare bukett. Vackert eller hur!

Ett knep för att få tulpaner att hålla sig vackra längre, är att byta vatten och ställa dem svalt över natten. Läste även att man kan pluppa i några isbitar i tulpanvasen på kvällen, istället för att ställa dem svalt. Det måste jag prova…..