Invigningsfest för Kulladals kök hos Katrin Bååth!

Äntligen har jag landat hemma, efter min boksigneringsturnè, och kan berätta om drömmarnas afton!

En ljummen och varm försommarkväll i maj, släntrar jag ner på tändsticksområdet i Jönköping. Målet är Katrin Bååths studio, numera även showroom för Kulladals kök, och pastaparty för att fira in Katrins rosa köksdröm!

Låt mig börja med att presentera kvällens huvudfokus; Här har ni henne (för nog är väl kök alltid en “hon) en rosa, platsbyggda köksdröm från Kulladals Kitchen. Jag kan ju börja med att säga: åk dit och se det live! SÅ makalöst vackert.

Det är något visst med dukade bord. Så inbjudande, varmt och hemtrevligt. Det är något ännu mera speciellt med ett bord dukat av Katrin Bååth, detaljernas drottning.

Inget hade lämnats åt slumpen denna magiska kväll, och det är något alldeles extra att få uppleva när någon (läs Katrin) gått all in. Känslan Katrin ville skapa var “en varm, skön sommarkväll i Italien” och jag kan intyga att hon lyckades totalt. Från de broderade servetterna med citroner, till menyn, dukningen och de handmålade assietterna med Kulladals fina logga.

För att inte tala om kvällens proffskockar, Katja och Patrick Palmdahl. Inte särskilt italienska kanske, men det bästa vårt eget land kan erbjuda. Oj oj oj. Jag skulle kunna åka hur långt som helst för att få äta deras fantastiska mat. De är dessutom landets mysigaste och trevligaste par, så att bara få vara i deras närhet. En ynnest.

Kvällens värdinna tv, Katrin Bååth, och th kvällens DJ “Sexy Snowwhite” (döpt av Katrin i egen hög person) Skicka goa brudar.

En av kvällens höjdpunkter var såklart att få (dokumentera när de andra lagade;) laga färsk pasta med pasta-Queen Katja. En ren njutning att se henne i arbete, för att inte tala om maten….

Svårt att hitta superlativ nog för allt gott. Förrätten är på riktigt bland det godaste jag ätit. Oj oj oj, säger jag igen.

Att få kramas och skratta med vänner och kollegor en hel kväll. Med hemmets hjärta, köket, som fokus. Få saker som slår det….!

TACK Johanna och Natalie på Kulladals kök för en kväll att bevara i hjärtat.

PS. Alla vackra bilder är tagna av Sara Landstedt på DAY FOTOGRAFI